Despre noi | Echipa | Contact | Blog

De ce sa mergem la Londra

O calatorie la Londra ar trebui indubitabil sa dureze cel putin un an. Poate nici acel an nu ar fi suficient pentru a fi dezvaluite turistului bogatiile culturale ale acestei capitale, in fata careia istoria continua sa faca plecaciuni.
Cu toate acestea, ma voi aventura sa fac o scurta incursiune in peisajul turistic al orasului Londra, mentionand doar cateva dintre obiectivele turistice pe care am avut privilegiul sa le vizitez. Rog cititorul-calator sa tina cont de faptul ca omitand multe dintre atractiile din Londra nu vreau sa le nedreptatesc, pentru ca nici un admirator al orasului nu s-ar incumeta la o asemenea impertinenta, insa calatoria mea a fost desfasurata sub taisul ascutit al timpului si nu mi-a oferit prilejul de a aprofunda fiecare detaliu turistic.

Obiective turistice in Londra – File de istorie

Dis-de-dimineata ne-am inceput periplul prin cartierele orasului Londra. Toate obiectivele „musai” a fi vizitate, precum Palatul Buckingham, Big Ben, Palatul Parlamentului, Westminster Abbey, London Eye, acvariul Sealife, Madame Tussauds, Turnul Londrei, Tower Bridge, Catedrala Sf. Paul si parcurile principale, Hyde Park, St. James’s Park si Regent’s Park fusesera deja localizate. O excursie in Greenwich, pentru a sari dintr-o emisfera intr-alta fusese deja planuita minutios de acasa. Pentru marile obiective as recomanda ca rezervarile biletelor sa se faca inainte de plecare, de pe site-urile aferente fiecarui obiectiv, economisind astfel timpul petrecut la cozile interminabile si chiar banuti, daca luati bilete cumulate – detalii veti gasi pe aceleasi site-uri.
Ideal ar fi fost sa fi avut timp pentru excursii in afara orasului, pentru a surprinde astfel autentica viata a Angliei, ratacind prin Windsor, Bath,Oxford, Stratford, Costwolds si multe alte localitati batrane care, in ciuda varstei, nu si-au pierdut nici stralucirea, nici farmecul, posedand inca talentul de a nara cele mai interesante povesti ale istoriei.
Cateva ore bune ale scurtei noastre vacante in Londra au fost rapite de incursiunea in istoria Catedralei Sf. Paul, unde achizitionarea unui audioghid este mai mult decat necesara. Bucuria relatarilor ascultate in timp ce te plimbi prin aceasta cladire impresionanta nu poate fi descrisa in cateva cuvinte. Afli astfel ca in incinta acestei catedrale a avut loc, printre alte evenimente, ceremonia de casatorie a Printului Charles cu Printesa Diana. Experienta acestei vizite este singura in masura a defini entuziasmul de a descoperi fiecare taina a locului. Piesa de rezistenta a catedralei au fost treptele ce au cerut a fi urcate pentru a ajunge in Galeria Soaptelor (257 trepte), Galeria de Piatra (376 trepte) si in Galeria de Aur (528 trepte). Gafaind din cale afara, am ajuns pana la capatul celor 528 de trepte, pentru a privi Londra de la inaltime.

Cazare

«
»

Scrie un comentariu

Hai-Hui prin Romania

Valea Cernei, foto: Alex Imreh
Statiunea Balneo-Climaterica Calimanesti
Lacul Bucura
Mangalia
Epava de la Costinesti, Evanghelia

Ultimele locuri adaugate

Reduceri Turism

Ajuta-ne sa fim mai buni, PROPUNE UN OBIECTIV TURISTIC deosebit!