Despre noi | Echipa | Contact | Blog

De la Bucuresti prin Cheile Dambovicioarei, Culoarul Rucar Bran, Moeciu si Castelul Bran

O plimbare prin frumosul Brasov te scoate din rutina si te umple de energie pentru urmatoarea saptamana; asa am patit si noi acum 3 saptamani cand am plecat sambata dimineata spre Brasov prin Cheile Dambovicioarei. A fost o iesire pe care o asteptam de cel putin 6 luni si pe care am vrut sa o savurez la fiecare pas, sa ma bucur de fiecare loc vizitat si de fiecare popas in frumoasa noastra vacanta. Si pentru ca am poposit in mai multe locuri in minivacanta noastra, am ales sa va arat in 2 postari cateva locuri frumoase pe care puteti sa le vizitati daca doriti sa faceti acelasi traseu. Asadar, prima parte: Cheile Dambovicioarei si Pestera Dambovicioarei, Culoarul Rucar Bran si Moeciu, Castelul Bran.

Plecati dis de dimineata din Bucuresti, in jur de ora 7, am ajuns relativ repede prin Cheile Dambovicioarei si la Pestera Dambovicioarei. E bine sa stiti ca la intrarea in parc se plateste o taxa, nu mai retin daca e pentru masina sau pentru fiecare persoana dar costul este unul mic, pana in 12 RON (noi am fost 4 in masina, cel mai probabil costul e de 3 ron/persoana); Cheile Dambovicioarei sunt un loc tare linistit, cu doar cateva cabane si fara prea multi oameni care sa se faca vazuti. Peisajul iti taie insa rasuflarea. Racoare, apa si munti care se revarsa peste tine.

Cheile Dambovicioarei

Drumul cu masina pana la Pestera Dambovicioarei este scurt, dar pe alocuri foarte stricat; insa nu este imposibil de ajuns pana la baza pesterii cu orice masina. Aici am ramas placut surprinsa de copii care eru ghizi in pestera; initial credeam ca grupul de 6-7 micuti se joaca la intrarea in pestera dar imediat ce unul din ei a inceput sa se prezinte ne-am dat seama care este rolul lor acolo. Desi nu au mai mult de 10 ani, fiecare dintre copii o sa va prezinte un scurt istoric al pesterii si diverse formatiuni aparute in timp in pestera.

Pestera Dambovicioarei

Pestera Dambovicioarei

Mai departe, am facut un scurt popas la Mausoleul Mateias si dupa care a inceput traseul prin Culoarul Rucar Bran, spectacol de culoare, peisaje si liniste. Am oprit si aici in 2-3 locuri pentru a respira aer curat si pentru a face cateva fotografii; satul Moeciu poate fi admirat in toata splendoarea lui de pe crestele culoarului.

Mausoleul Mateias

Culoarul Rucar Bran

Culoarul Rucar Bran

Biserica Ortodoxa Sfantul Gheorghe, Rucar Bran

Culoarul Rucar Bran

Moeciu

Prima parte a calatoriei o incheiem cu o scurta vizita la Castelul Bran; din nefericire nu ne-am putut bucura ca la carte de povestea si de istoria lui pentru ca am nimerit 2 grupuri numeroase de turisti straini care erau in vizita aici si era foarte mare agitatie. Un lucru foarte bun dealtfel, semn bun pentru turismul tarii noastre.

Castelul Bran

Castelul Bran

Dupa Castelul Bran ne-am continuat vizita spre Cetatea Rasnov; nu am urcat pana sus pentru ca ne coplesise oboseala intre timp si nu ne-am suprapus pe programul trenuletului care duce pana sus turistii.

Revin maine cu o scurta poveste despre vizita noastra prin Brasov. si cu alte fotografii frumoase din locuri care merita vizitate.

«
»

1 Comentariu to “De la Bucuresti prin Cheile Dambovicioarei, Culoarul Rucar Bran, Moeciu si Castelul Bran”

  1. Cristiana says:

    Daca nu ati vizitat Cetatea Rasnov , trebuie sa va para rau. E un loc minunat, incarcat de istorie , cu un aer arhaic si care , clar , merita vizitat. Ce-i drept , drumul pana acolo e un pic obositor parcurs pe jos , dar efortul este rasplatit cu o panorama extraordinara. De acolo de sus se vede tot orasul Rasnov , iar in anumite momente ale anului au loc diverse festivaluri. Abia astept articolul despre Brasov , este orasul meu de suflet.

Scrie un comentariu

Hai-Hui prin Romania

Valea Cernei, foto: Alex Imreh
Canionul 7 Scari, foto: XMMD
Muntii Rodnei, foto: Sergiu Negrea
Cetatea Poenari
Palatul Brukenthal Avrig
Transfagarasanul

Ultimele locuri adaugate

Reduceri Turism

Te asteptam pe pagina noastra de Facebook! Like!