Despre noi | Echipa | Contact | Blog

Kilometrul Verde: detalii despre eveniment si cum ne putem inscrie

Kilometrul Verde se doreste sa fie cel mai mai mare eveniment dedicat biciclistilor din Romania, eveniment care impresioneaza prin amploarea traseului si a numarului de biciclisti care sunt asteptati la eveniment: organizatorii anticipeaza ca la eveniment vor fi prezenti  cca 10000 de biciclisti din Ploiesti, Bucuresti si vecinatate.

Ce inseamna Kilometrul Verde?

Ca eveniment, pentru Romania este prima data cand biciclisti au acces pe un tronson de autostrada; este vorba de Autostrada Bucuresti – Ploiesti, autostrada care se va deschide pe 1 Iulie. Cu o zi inainte de deschidere, pe data de 30 Iunie biciclistii sunt asteptati la cele doua capete ale tronsonului de autostrada (Bucuresti, Pitesti) de unde vor pleca la ora 9. Kilometrul Verde este denumirea simblica data evenimentului, si marcheaza locul in cae cele doua grupuri de bicilisti se intalnesc.

Evenimentul este dedicat atat biciclistilor amatori, dar si celor profesionisti si are ca scop final tragerea unui semnal de alarma asupra problemelor intampinate de biciclisti in Romania: siguranta in trafic. Evenimentul se desfasara sub motto-ul: „Pe Autostrada utilizam automobilul dar în oras ne deplasam mai eficient cu bicicleta” si reprezinta o campanie de siguranta rutiera, ca urmare a unui parteneriat incheiat intre: Comunitatea Biciclistilor Bucuresti (CBB) , Consiliul Interministerial pentru Siguranta Rutiera (CISR), Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI), Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR), eveniment orgaizat cu sprijinul I.G.P.R. – Directia Politiei Rutiere.

Regulamentul de participare la eveniment este disponibil aici. La finalul regulamentului este disponibil formularul de inscriere; foarte important de mentionat este ca organizatorii pun la dispozitie parcare celor care se deplaseaza cu autovehiculul pana la locul de start.


«
»

Scrie un comentariu

Hai-Hui prin Romania

Salina Praid
Pestera Ghetarul de la Focul Viu - Foto: Florin Muresan
Cazanele Dunarii, foto: Cristea Viorica
Vatra Dornei, foto: Andrei Brasovean
Lacul Ochiul Beului, foto: Cristina Zafiu
Gradina Botanica Alexandru Borza din Cluj

Ultimele locuri adaugate

Reduceri Turism

Cele mai bune Oferte si reduceri din turism sunt aici!