Despre noi | Echipa | Contact | Blog

O vizita la Vulcanii Noroiosi – Paclele Mici

Anul trecut, cam in aceeasi perioada a anului am mers la Vulcanii Noroiosi, Buzau. Calatoria noastra pana acolo a fost facuta cu masina si cu bicicleta; am mers cu masina din Bucuresti pana in Buzau si de aici pana in comuna Berca; am lasat masina la o statie de alimentare, pe Strada 1 Decembrie, imediat dupa un pod pe partea stanga. De aici drumul nostru a continuat pe bicicleta; in cea mai mare parte, drumul e in continua urcare, pante nu foarte mari, un traseu recomandat personalelor care au antrenament mediu si o bicicleta speciala pentru drumetii (cu una de oras o sa mergeti pe langa in cea mai mare parte a timpului ceea ce poate deveni obositor).

Am mai facut cca o ora pana la Vulcani prin sate mici si saracacioase; a si ploat vreme de 10 minute in timp ce eram in plin camp, dar erau stropi mari si rari ceea ce a venit ca o binecuvantare pentru noi, pentru ca ne-am racorit binisor.

Intr-un final, am ajuns la vulcani. Desi stiam ca se plateste o mica taxa pentru vizitarea parcului, nu era nimeni care sa ne ceara bani si sa taie bilet. La baza Pacleor Mici (cele vizitate de noi) se afla si un mic magazin de unde puteti cumpara ceva de baut sau o mica gustare. Pana sus, unde pot fi admirati vulcanii in activitate aveti de urcat cateva scari si o potecuta ingusta. Dar dupa 10 minute, o priveliste rara se deschide in fata ochilor; vulcanii boborosesc si atrag privirile curioase ale turistilor de pretutindeni. Va las mai jos in compania unor fotografii facute acolo.

Vulcanii Noroiosi Paclele Mici

Vulcanii Noroiosi

IMG_6234

IMG_6265

IMG_6082

IMG_6053

IMG_6015

IMG_5997

IMG_5968

IMG_5963

Nu departe de Paclele Mici se afla si Paclele Mari; nu am mai mers si pana acolo deoarece ne spusese un localnic ca sunt lipsite de activitate; in plus, si oboseala isi cam spunea cuvantul.

Drumul inapoi a fost mai usor, cele 60 de minute de pedalat de la dus s-au transformat in 15-10 de minute de mers liber in vale. A fost o experienta frumoasa, pe care recomand sa o traitit intr-un grup mai mare, si niciodata doar fete. Noi am fost doi (cuplu), si in drum spre Vulcanii  Noroiosi un grup de cetateni mai putin binevoitori s-au legat de noi; nu au fost tocmai senzatii si ganduri placute care m-au trecut in acele momente. Pe de alta parte stiu persoane care au facut acelasi drum in aceeasi formula si nu au avut experiente neplacute.

Calatorie placuta spre Vulcanii Noroiosi 🙂 Si va astept cu impresii!

 

«

Scrie un comentariu

Hai-Hui prin Romania

Muntii Ciucas, foto: Dan Corlateanu
Eforie Nord, foto: Danut Udrea
Statiunea Costinesti
Cazanele Dunarii, foto: Cristea Viorica
Sighetu Marmatiei

Ultimele locuri adaugate

Reduceri Turism

Si tu poti ajuta la promovarea Romaniei, PROPUNE UN LOC special!