Despre noi | Echipa | Contact | Blog

Recomandare de vacanta – litoralul romanesc

Luna mai a sosit in forta cu temperaturi de iulie, caldura de afara ducandu-te automat cu gandul la vara, concediu si distractie. Nu stiu cum sunteti voi, dar pentru mine vara inseamna neaparat macar o saptamana la mare!

Si pentru ca am o experienta destul de vasta in ceea ce priveste litoralul romanesc o sa incerc sa va fac cateva recomandari. In primul rand vom incepe cu statiunea in care sa mergeti: daca va place aglomeratia si vreti sa aveti cat de cat si alte posibilitati de petrecere a timpului in afara de lenevitul pe sezlong la plaja, atunci trebuie sa alegeti Mamaia, Eforie Nord sau Costinesti.

Statiunea Mamaia o recomand indeosebit celor care isi petrec noptile in cluburi si discoteci dar care au si bugetul necesar, preturile de aici fiind mai mari decat in celelalte statiuni, atat la cazare cat si la servicii de masa sau agrement. Este o statiune recomandata si familistilor, la fel ca si Eforie Nord, aceasta din urma fiind o idee mai ieftina si cu posibilitati de cazare mai variate.

Daca in Mamaia predomina hotelurile, posibilitatile de cazare in Eforie Nord includ din belsug si vile sau pensiuni unde de obicei si tarifele de cazare sunt mai mici. Nu recomand cazarea la persoane particulare care te acosteaza cu cheia pe marginea drumului! Daca veti cauta din timp pe internet va garantez ca puteti gasi cazare la preturi apropiate de cele practicate de acestia in structuri de cazare autorizate si clasificate.

Etichetat in anii 80-90 ca fiind “statiunea tineretului”, Costinesti este acum o statiune “pestrita” in care tinerii se distreaza alaturi de familisiti sau de persoane mai in varsta. Posibilitatile de cazare in Costinesti sunt numeroase, aici predominand insa casele particulare, vilele sau pensiunile. Mare parte dintre acestea se afla in satul Costinesti sau in Schitul, distanta pana la plaja fiind destul de mare. Atentie la pozitionare inainte de a face o rezervare!

Restul statiunilor de pe litoral sunt mai putin aglomerate si sunt destinate in special celor care cauta mai multa liniste si nu sunt prea interesati de cluburi, discoteci, terase sau agrement, altul decat plaja si eventual tratamentele balneare. Vama Veche ramane inca statiunea tinerilor, desi se transforma incet incet intr-o statiune “clasica” dupa ce ani la rand s-a bucurat de “dotari spartane”, plaja minim amenajata, cazare cu cortul direct pe nisip si concerte rock. Gura Portitei, o destinatie mai putin cunoscuta, isi pastreaza caracterul exclusivist datorat in principal accesului mai anevoios, posibilitatilor reduse de cazare si a preturilor piperate.

In urmatorul articol cu sfaturi de vacanta o sa va recomand cateva hoteluri care in sezonul litoral 2012 promit sa isi intampine oaspetii cu servicii de calitate si sa-i faca sa se intoarca si in anii urmatori.

«
»

Scrie un comentariu

Hai-Hui prin Romania

Iasi, centru cultural si intelectual, foto: bzi.ro
Partiile de ski Cozla, Piatra Neamt
Canionul 7 Scari, foto: XMMD
Salina Turda, foto: Rares Buduroes
Parcul Natural Comana
Sibiu, foto: Dragos Asaftei

Ultimele locuri adaugate

Reduceri Turism

Hai sa promovam Romania impreuna, PROPUNE UN LOC deosebit!