Despre noi | Echipa | Contact | Blog

Vacanta la Piatra Neamt si imprejurimi – ce poti vizita aici?

Piatra Neamt este orasul in care m-am nascut si am locuit pana la 19 ani, oras in care ma intorc de fiecare data cu mare drag; an de an, de cca 3-4 ori merg acasa pentru cateva zile. Daca de obicei petrec cele cateva zile impreuna cu familia incercand sa recuperez cat mai mult din distanta care ne desparte, la inceputul lunii mai anul acesta am preferat ca in cele 5 zile petrecute acasa 3 din ele sa le sacrific si sa ma plimb in ideea de a revedea locuri dragi in oras sau locuri pe care nu le mai vazusem din scoala generala cand faceam excursii cu scoala.

Am inceput in prima zi cu o excursie la Cetatea Neamtului, Casa Memoriala Ion Creanga si Rezervatia de Zimbri Dragos Voda; am gasit Cetatea Neamtului mai ingrijita, renovata in decursul anilor 2007-2008 si am ramas surpinsa de numarul de vizitatori prezenti aici. Puteti merge cu masina pana la baza dealulul pe care e asezata cetatea; de aici urcati cam 15 de minute pe jos, pe drum asfaltat pana la baza cetatii. Costul unui bilet pentru vizitare este 3 lei iar taxa foto 10 lei.

Cetatea Neamtului

Cetatea Neamtului

Urmatoarea oprire a fost la Casa Memoriala Ion Creanga de la Humulesti; bojdeuca lui Creanga pastrata in timp, motoceii care erau atractia principala a pisicilor din casa parinteasca a lui Nica, fantana din curte si cuptorul cu lemne la care se coceau placinte, toate sunt pastrate in stare buna si asteapta vizitatori zilnic. Langa casa exista si un muzeu in care se regasesc create scene din principalele povesti ale lui Ion Creanga.

Bojdeuca lui Creanga Humulesti

Bojdeuca lui Creanga

 

Ultima oprire din prima zi a fost la Rezervatia de Zimbri Dragos Voda; din pacate aici am gasit o rezervatie mai saraca, mai putine animele si mai neingrijite ca alta data. Ca de obicei, principala atractie sunt cei 7 zimbrii uriasi; pe langa acestia mai gasim paunii superbi, o turma de cerbi lopatari, cerbul carpatin – cca 5 exemplare, un urs brun, capriorul, un porc mistret. Imi doresc ca aceasta rezervatie sa intre intr-o reorganizare generala, sa se achizitioneze animale noi care sa populeze rezervatia astazi saraca pentru ca spatiul si amenajarea acesteia permite.

IMG_8608

IMG_8543

IMG_8532

In a doua zi de excursie prin Piatra Neamt am ajuns la Lacul Rosu prin Cheile Bicazului; pozele vorbesc de la sine despre frumusetea acestor locuri. Va recomand ca pentru un pranz sau o bautura  sa evitati restauratul cu vedere spre Lacul Rosu (Restaurant Panorma, cel la care se urca pe scari din lateral); chelnerii nu sunt deloc ospitalieri cu romanii aflati in vizita acolo si nici mancarea nu te va da pe spate.

IMG_9184

Lacul Rosu

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului

In ultima zi am luat pur si simplu orasul la picior pentru o plimbare; locuri frumoase, oameni frumosi si un oras pe care il recomand cu mare caldura celor ce vor altceva pentru a petrece cateva clipe de relaxare. Orasul este superb atat pe timp de vara cat si iarna cand va puteti bucura de partiile de ski recent amenajate aici.

Turnul Clopotnita si Biserica Domneasca Sf. Ioan Botezatorul

IMG_8205-1

Teatrul Tineretului

IMG_8224

Casa Memoriala Calistrat Hogas

IMG_8234

Casa Lalu – Clubul Copiilor Piatra Neamt

Clubul Copiilor Piatra Neamt

IMG_9373

IMG_9378

IMG_9394

Pentru o galerie completa a orasului Piatra Neamt si a altor locuri de vizitat in Romania va recomand sa urmariti pagina noastra de Facebook: TuristdeRomania.ro.

«
»

Scrie un comentariu

Hai-Hui prin Romania

Cheile Bicazului
Cimitirul vesel de la Sapanta
Partia Kalinderu - Busteni
Statiunea Straja, foto: Laszlo Zoltan
Vulcanii Noroiosi - Buzau
Pestera Ghetarul de la Focul Viu - Foto: Florin Muresan

Ultimele locuri adaugate

Reduceri Turism

Si tu poti ajuta la promovarea Romaniei, PROPUNE UN LOC special!