Despre noi | Echipa | Contact | Blog
Cascada Ciucas

Cascada Ciucas

Din: Cascade, Judetul Cluj, Transilvania

Cascada Ciucas este aproape sinonima cu acul Ciucas, ele fiind situate in acelasi amplasament geografic si unite. Impreuna, ele sunt de o deosebita importanta geografica nationala, dar si locala, aceasta cascada fiind unul din cele mai importante puncte de atractie turistica ale judetului Cluj.

Situata la aproximativ 55 kilometri de orasul Cluj Napoca, Cascada Ciucas este extrem de usor de vizitat daca se alege drumul prin Turda, apoi urmandu-se traseul Mihai Viteazu, Cornesti, acestea fiind la sud-vest de Turda. De acolo, se va ajunge la podul Moldovenesti ce trece peste Aries. De acolo, drumul va tine dreapta, coborand pe langa un rau. La 1 km vom da de un drum pietruit. De la acel drum pietruit, se va ajunge la un pod cu aspect putin cam nesigur. Astfel, daca veti dispune de curajul necesar pentru a-l trece cu masina, se va ajunge apoi la o padure cu pini, ce va desemna practic sosirea la Cascada Ciucas.

Odata ajunsi aici, putem fi siguri ca ne aflam in Defileul Hasdanelor ce prezinta o sumedenie de rupturi de panta, cu repezisuri si cascade repezi.  Cascada Ciucas are o inaltime de doar 5 m, iar la baza acesteia se afla un lac mic in care se acumuleaza apa ce valtoreste pe cascada. De asemenea, cei ce au vizitat acele locuri, afirma ca este mult usor de a urma un alt drum,  si anume daca nu are sa se traverseze raul,  are sa fie mult mai bine.

Raul ce vine dispre Cheile Turzii este cunoscut ca fiind de o frumusete covarstitoare, acesta facand o cotitura prin stanci si sapand o vana in piatra, datorita sugrumarii sale. Acest efect seamana mai mult cu apa dintr-un jacuzzi, peisajul fiind extrem de frumos. Experienta vizitarii zonei trebuie traita pentru ca se va solda doar cu amintiri de neuitat. De asemenea ea reprezinta si un rai al celor pasionati de fotografie, cunoscut fiind faptul ca aici se pot realiza imagini spectaculoase. Aceste lucru este posibil datorita vitezei de curgere foarte mare, in raport cu inaltimea de 1 m, ce cu un timp de expunere potrivit poate crea o imagine de frumusete nemaivazuta.

Desi Cascada Ciucas nu este cea mai cunoscuta cascada din tara noastra, cum este, spre exemplu Cascada Urlatoarea din Muntii Bucegi, dar, se poate afirma cu tarie ca este la fel de spectaculoasa, singurele diferente dintre aceasta si alte cascade importante din Romania fiind promovarea. Se cunoaste faptul ca promovarea este deosebit de importanta si ca nimeni nu are de unde sa stie cat de frumos este un loc pana nu i se spune, sau nu il viziteaza el din proprie initiativa.

Cazare in apropierea Cascadei Ciucas

Desi putin cunoscuta, in imediata apropiere a cascadei Ciucas se poate face cazarea si anume in incinta cabanei Poarta Apusenilor, localizata la doar 10 minute de cascada. Astfel, iata ca, daca se va dori vizitarea acestei zone, vom dispune de confort si de conditii exceptionale, dar si de un amplasament bun, aproape de tinta turistica. De asemenea, nu trebuie sa scapam din vedere faptul ca in imediata apropiere vom avea si Baile Turda, ce se afla intr-o zona depresionara inconjurata de paduri, la o altitudine de doar 360 m.

«
»


Posibilitati de cazare in zonaScrie un comentariu

Hai-Hui prin Romania

Cheile Turzii, foto: Rares Buduroes
Castelul Bran - Castelul lui Dracula
Hanul Ancutei
Statiunea Azuga
Castrul Roman Porolissum
Eforie Nord, foto: Danut Udrea

Ultimele locuri adaugate

Reduceri Turism

Vezi Harta celor mai frumoase obiective turistice din Romania!