Despre noi | Echipa | Contact | Blog
Canionul 7 Scari

Canionul 7 Scari

Din: Drumuri, Chei si Defilee, Judetul Brasov, Transilvania

Printre minunile pe care Muntii Piatra Mare le lasa la vederea omului, se afla si Canionul 7 Scari. 7 rupturi de panta descriu perfect imaginea care se desfasora in fata ochiului uman, 7 cascade dau numele Canionului.

Despre Canionul 7 Scari

Cu o lungime totala de 160 m si o diferenta intre nivele de 58 m, canionul impresioneaza in primul rand prin pesisajul descris pana acolo.

Prima scara a cascadei are 8 trepte, in comparatie cu ultima care are 35 de trepte. Pana sus, si de o parte si de alta drumul este vegheat de calcare batrane.  Procesul de epigeneza accelerata a dus la adancirea conglomeratelor cretatice, rezultatul fiind cel de astazi, cele 7 cascade insiruite pe firul vaii.

Punctul de plecare intr-o scurta vizita la Canionul 7 Scari, il reprezinta Cabana Dambu Morii, sau mai bine spus ce a mai ramas din aceasta in timp. Traseul de urmat de aici este cel marcat cu banda galbena, traseu caracterizat de liniste  si curatenie. Cale de 90 de minute, timp in care traseul este unul lin, fara pante prea abrupte sau obstacole de trecut, ne aflam in fata primei scari din cele 7 ale canionului. Chiar la punctul de plecare, o placuta ne intampina destul de neprietenos; placuta ne instiinteaza ca traseul este usor “accidentat”: una dintre trepte este lipsa si in zona marcata de podete exista multe goluri; aceste aspecte pot fi insa depasite cu putina atentie si o doza ceva mai mare de curaj. Dupa ce am parcurs prima scara fara prea multe probleme, ajungem la cea de-a doua; aici avem nevoie de putina atentie doarece o sa observam treapta lipsa si o mica improvizatie pentru a masca absenta ei. Un alt aspect la care trebuie sa fim atenti este apa care curge pe langa scara si aceasta este alunecoasa.

Intre 20 si 30 de minute iti ia sa ajungi sus si daca esti de parere ca ai dat tot curajul din tine pe aceasta urcare, iti recomandam sa folosesti un alt traseu la coborare. De sus, de la Cabana Piatra Mare urmarim drumul care serpuieste prin padure, drum marcat cu punct rosu si ajungem de la punctul nostru de plecare: Cabana Dambu Morii, drum de alte 90 de minute.

Daca in schimb algeti sa urcati pana la Varful Piatra Mare, dupa ce ati ajuns in varful canionului, continuati sa urmariti drumul marcat cu banda galbena. La destinatie ne asteapta o cabana primitoare, care poate oferi cazare celor care aleg sa petreaca noaptea aici, insa doar cu rezervare pentru ca e foarte posibil sa nu gasiti locuri libere. Daca insa alegeti sa ramaneti aici, aveti grija sa aveti haine groase si impermeabile pentru ca vremea este imprevizibila.

O alta varianta de coborare este traseul marcat in triunghi albastru, care duce pe la Prapastia Ursului si Drumul Familiar (marcat in banda rosie). Drumul se termina foarte aproape de Inceputul traseului nostru, la cabana si dureaza aproximativ 100-120 de minute.

Cum ajungem la Canionul 7 scari?

De la Predeal catre Brasov, pe DN1, in localitatea Timisul de Jos facem dreapta pe pod si mergem cca 1 km pana la cabana. De aici, asa cum am spus mai sus, urmam traseu marcat cu galben. Odata ajunsi in Brasov insa, o serie de obiective turistice merita fara indoiala vizitate: Biserica Fortificata Viscri, Biserica Neagra din Brasov si frumusetile Muntilor Ciucas sunt doar cateva dintre ele.

«
»


Posibilitati de cazare in zona15 Comentarii to “Canionul 7 Scari”

 1. gabi says:

  da, peisajul este superb, traseul accesibil si ptr copii, pacat ca nu s-au facut ceva reparatii, lipsa trepte din scari , lipsa barne….etc, trebuie sa ai grija mai ales daca esti cu copii…

 2. alina says:

  A fost cineva iarna? E practicabil drumul in perioada asta?

 3. lili says:

  Am fost ieri la 7 scari si era pusa o placuta pe care scria ca traseul este impractibil si sa alegem alta ruta. A treia scara se misca foarte tare, iar ce-a de a patra se tinea doar pe partea dreapta, bara din partea stanga era rupta jos; prima treapta lipsa, urmatoarea era indoita- ne-a fost teama sa incercam sa ne urcam pe ea, si cum eram multi ne era teama sa nu fortam prea mult a treia scara, asa ca nu am mai continuat drumul.
  Sper ca le vor repara cat de curand, pentru ca traseul este minunat si ar fi pacat sa nu mai fie vazut si de altii.

 4. ciprian says:

  Sa preluat gresit informatia potrivit careia scara cea mare are 35 de metri. De fapt scara cea mare are 35 de trepte, nu 35 de metri.

 5. Dudu says:

  Am vizitat canionul ultima data la sfarsitul lunii Iunie.
  Traseul este practicabil. A treia scara se misca pentru ca are doar doua puncte de sprijin (baza si sus) si este foarte lunga (34m). Am avut si o surpriza placuta, salvamontul se ocupa de intretinerea scarilor, in perioada cat am stat in zona au instalat cateva barne noi, e ceva mai bine decat deloc.
  Totusi e bine de circulat cu atentie!
  Apropo de circulat iarna, da, se poate, dar cu ochii in patru si echipament adecvat.
  Cat despre anuntul de la intrare, cred ca are cativa ani vechime, din perioada cand intradevar nu se putea circula. Intre timp s-a reparat si se intretine cum se poate.

 6. Pitic Cata says:

  L-am vizitat sambata,reparatiile lipsesc cu desavarsire,coada era interminabila datorita fapului ca se urga destul de greu tinand cont de scarile subrede.Am urcat pe traseul de coborare si de coborat am coborat pe cele 7 scari :d Peisajele sunt superbe un loc inca verde nu foarte calcat de om si multe cascade mici si frumoase.Va recomand cu mare drag locuri minunate si senzatii tari

 7. Bogdan says:

  Acum m-am intors de la canion este un loc super frumos care merita vizitat.Dupa ce parchezi masina mergi ca 45 min pana la canion dupa care canionul in strabati cam in 20 min.De sus exista o ruta ocolitoare sau te poti intoarce pe acelasi drum noi asa am optat.Canionul este practicabil intradevar cateva trepte lipsa,dar se ajunge usor sus.Eu as opta pntru o taxa max 5 ron de pers pentru reparare si intretinere

 8. leu says:

  Prima scara are 8 trepte si nu 8 metri ,iar cea de a treia (cea mai lunga )are 35 de trepte nu 35 de petri. Dupa calculele mele prima are in jur de 3 metri inaltime iar cea de a treia are 12-13 metri.

 9. anda says:

  A fost cineva in aceasta perioada in canion? Ma intereseaza daca traseul este practicabil in a 2-a jumatate a lunii martie?

 10. Ionut says:

  Canionul 7 Scari e inchis pt. reabilitare si nu se stie pt. cat timp. Agentia Statelor Unite Pentru Dezvoltare Internationala se ocupa de reabilitare, caci noi romanii nu suntem in stare.

 11. eu says:

  Canionul 7 scari este inchis.Dar merita sa urci pana acolo in orice sezon.

 12. IONASCU CORINA says:

  foarte frumos ,trebuie vazut…

Scrie un comentariu

Hai-Hui prin Romania

Stana de Vale
Epava de la Costinesti, Evanghelia
Targoviste
Hanul lui Manuc
Platoul Carstic Salin Meledic

Ultimele locuri adaugate

Reduceri Turism

Vezi Harta celor mai frumoase obiective turistice din Romania!