Despre noi | Echipa | Contact | Blog
Lacul Capra

Lacul Capra

Din: Judetul Arges, Lacuri si Baraje, Muntenia

Daca ai batut kilometri buni pana la Balea Lac, ar fi pacat sa ratezi o alta comoara a acestor tinuturi. Bine ascuns in inima Muntilor Fagaras, Lacul Capra, lac glaciar,  se afla la distanta de doar 45 de minute de Cabana Balea Lac.

Despre Lacul Capra

Frumusetea lacului pare in prima faza imposibil de descris in cuvinte pentru cei care nu au mai fost acolo; insa cu putin efort desavarsirea acelui loc poate fi detaliata necunoscatorilor, fara insa a-i pune in valoare adevaratul sau potential. Pentru a-l descoperi si a putea vorbi in cunostinta de cauza, este neaparat necesar sa il bifezi pe lista ta in urmatoarea vacanta. Lacul Capra este situat la altitudinea de 2241 m, pe versantul de S a Muntilor Fagaras, si masoara o adancime de 11 m. In acelasi loc isi are originea si paraul Capra, unul dintre numeroasele izvoare ale Argesului. La prima vedere, lacul impresioneaza cu albastrimea apei rece, ceea ce face turistii sa isi odihneasca picioarele in zona si sa campeze pe malul de S al lacului, unde se deschide un platou. De pe platou, se desface in fata vizitatorilor o priveliste asupra varfurilor Raiosu, Buda si Museteica; tot aici se gasesc si monumente ale unor alpinisti care au decedat in anul 1963 ca urmare a unei avalanse ce i-a surprins in zona, in traseul lor catre Creasta Arpaselului. Traseul era parcurs de ei pentru prima data pe timp de iarna, fiind unul cu dificultate ridicata, situat la mica distanta de Lacul Capra. Un traseu ce poate fi urmat de aici, este cel catre Varful Vanatoarea lui Buteanu, varf ce masoara 2507 m. Insa efortul merita, deoarece de sus poate fi admirata o priveliste superba asupra Muntilor Fagaras. De sus, se poate cobora in Caldarea Vaiuga si se ajunge usor la Balea Lac (2043 m). In partea de S, la distanta de aproximativ 30 de minute se ajunge pe traseul argesean al Transfagarasanului, in dreptul Refugiului pentru Salvamont argesean de la cota 2000.

Bine de stiut daca ajungi aici

O alta serie de obiective care pot fi bifate, odata junsi la Lacul Capra sunt Cascada Balea si Cabana Valea Sambetei. Iubitorii de munte nu au sa piarda ocazia de a ramane o noapte in aceste tinuturi frumoase la una din numeroasele cabane: Cabana Turnuri situata la 1520 m, Cabana Valea Sambetei de la 1401 m, Cabana Balea Cascada (1234 m), Hotelul Negoiu de la 1546 m sau Cabana Barcagiu sunt doar cateva dintre locurile unde, ca turist o sa gasesti o camera; pentru mai multa siguranta puteti rezerva locuri cu cateva zile inainte. Coordonate GPS: Latitudine: 45.60064, Longitudine: 24.62926

«
»


Posibilitati de cazare in zona4 Comentarii to “Lacul Capra”

 1. Andreea says:

  Absolut superb peisajul.
  Am si eu o intrebare – sau poate doua 😛
  Se ajunge cu masina pana in locurile mentionate sau NUMAI cu rucsac in spate?
  Daca merge cu masina, imi poti da mai multe detalii despre cum sa ajung acolo?? Ma tem sa nu ratez reperul pe care mi l-ai dat.
  Merci mult!

  • Florin says:

   cu masina pana la cabana balea lac pe transfagarasan, aspoi urcati ~ 50 de metri traseul este usor in caz ca exista zapada va trabuie coltari si coarda in caz ca sunteti mai multi.

 2. adrian_neb says:

  foarte frumos

 3. ramona says:

  frumusetea naturii , aerul ozonat nu il vei simti ,,escaladand ” muntele cu masina .

Scrie un comentariu

Hai-Hui prin Romania

Palatul Mogosoaia
Lacul Capra, foto: Sergiu Negrea
Insula Ovidiu
Sighetu Marmatiei

Ultimele locuri adaugate

Reduceri Turism

Te asteptam pe pagina noastra de Facebook! Like!