Despre noi | Echipa | Contact | Blog

Busteni

Pentru impatimitii sporturilor de iarna, dar si pentru admiratorii miracolelor naturii, statiunea Busteni reprezinta raiul alpin. Situata pe Valea Prahovei, la doar 37 km de Brasov si 135 km departare de Bucuresti, statiunea Busteni reprezinta locatia optima pentru a-ti petrece vacanta, concediul sau weekendul intr-un cadru montan. Indiferent de anotimp, privelistea data de muntii Bucegi va fi una de poveste. Zona este recomandata ca fiind propice, atat pentru relaxare, cat si pentru tratament datorita climatului tonic si stimulativ precum si numeroaselor izvoare curative.

In anotimpul rece in statiunea Busteni se poate practica schiatul si saniusul. Turistii au la dispozitie amenajate partii de schi cu diferite grade de dificultate. Daca sunteti incepator in arta schiatului va recomandam partiile de la poalele muntelui Zamora. Pentru cei avansati, partiile de pe platoul Bucegi precum si imprejurimile cabanelor Babele si Caraiman sunt locatiile ideale pentru o zi de distractie.

In prezent statiunea Busteni se poate lauda cu cea mai moderna partie de schi din Romania, amenajata la standarde internationale din fonduri europene. Ati ghicit, vorbim despre partia Kalinderu ce are o lungime de 1.300 metri, panta medie de 37%, instalatie de zapada artificiala si telescaun.

Daca faceti parte din categoria schiorilor cu experienta, partiile din masivul Caraiman, cele de pe valea Ialomitei si cele de pe Valea Cerbului sunt cele mai indicate trasee de strabatut.

Aflata intr-o continua transformare, statiunea Busteni este una dintre cele mai vechi de pe Valea Prahovei fiind o destinatia care merita vazuta. Nu doar practicantii sporturilor de iarna adora aceasta zona ci si iubitorii de drumetii care au la dispozitie numeroase trasee turistice. Garantam ca nu veti avea timp sa va plictisiti pentru ca activitatile de vacanta si atractiile turistice va vor solicita din plin.

Din Busteni se pleaca in colindarea celor mai lungi trasee montane de-a lungul masivului Bucegi. Recomandarea noastra este sa respectati marcajele si sa nu va abateti de la potecile semnalate corespunzator. Accidentele se pot petrece la orice pas si din acest motiv este de preferat ca turistii sa calatoreasaca in grup, sa fie echipati corespunzator si sa fie insotiti de un ghid cunoscator al zonei.

Iti recomandam cel putin un weekend petrecut la Busteni chiar daca nu esti un impatimit al sporturilor pe zapada. Sa nu crezi ca doar atat ofera statiunea. Orasul Busteni se poate lauda cu o sumedenie de atractii turistice care vor constitui deliciul oricarui vizitator. Pentru a-ti face o idee clara despre ce ai putea vedea odata ajuns la poalele muntilor Bucegi iti dam cateva nume: Crucea Eroilor Neamului, Castelul Cantacuzino, Casa memoriala Cezar Petrescu, monumentul Ultima Grenada, statia meteorologica de pe Varful Omu, Babele si Sfinxul sau crescatoria de pastravi.

Despre fiecare obiectiv in parte iti vom face o scurta prezentare in ideea de a ajunge acolo constient de importanta fiecarei locatii sau peisaj in parte.

Crucea Eroilor Neamului, monument unic in tara, vegheaza asupra orasului Busteni de pe muntele Caraiman. Construita din otel si pozitionata pe un soclu de beton, crucea masoara 28 metri inaltime si 14 latime. Monumentul este de fapt un omagiu adus eroilor cazuti la datorie in Primul Razboi Mondial.

Castelul Cantacuzino trebuie neaparat vizitat fiind una din constructiile reprezentative ale stilului neo-romanesc. Realizat din blocuri de piatra la cererea lui Gheorghe Cantacuzino, zis Nababul, castelul adaposteste in prezent un muzeu, o capela si o expozitie de portrete ale familiei proprietarului. Nu ratati o ceasca de cafea pregatita intr-o maniera speciala si savurata pe terasa cafenelei Nababul situata chiar in incinta castelului. Privelistea minunata, data de gardinile ce imprejmuiesc zona, va contribui in mod sigur la petrecerea unei dupa-amieze superbe. Puteti vizita castelul zilnic pana la orele 18:00, iar pretul unui bilet intreg costa 20 lei.

Si pentru ca trebuie sa ne mandrim si sa cinstim memoria vitejilor nostri nu pierdeti din vedere nici monumentul inchinat lui Vasile Musat, erou in Primul Razboi Mondial. In cinstea sa a fost ridicat monumentul Ultima Grenada ce il infatiseaza pe acesta aruncand un proiectil catre armata adversa, desi este ranit.

Chiar daca partia de schi va absoarbe energia nu ezitati sa faceti cunostiinta cu una dintre cele mai inalte statii meteorologice din Europa, statia de pe Varful Omu. Atunci cand cerul este senin de aici puteti admira jumatate de tara ba chiar si luminile Bucurestiului noaptea.

Cand vorbim de monumente nu trebuie sa avem in minte doar cele construite de om ci si cele in care natura si-a spus cuvantul. Este inaccesibil ca in vacanta petrecuta la Busteni sa nu ajungeti la Babele si Sfinx. Asemanator cu cel din Egipt, Sfinxul de la noi este un megalit unic in lume rezultat in urma muncii depuse de agenti modelatori precum apa sau vantul. La mica distanta de Sfinx regasim Babele, grupul de stanci numit altadata Altarele ciclopice din Caraiman.

La capitolul cazare Busteni putem spune ca statiunea le ofera turistilor numeroase hoteluri, pensiuni, cabane, case de odihna sau popasuri. Tot ce trebuie sa faceti este sa rezervati locurile din timp deoarece in sezonul rece locatiile de cazare in Busteni sunt ocupate la capacitate maxima. Daca totusi nu sunteti dispus sa cheltuiti sume mari din buget pentru un weekend la munte va recomandam perioada reducerilor, cand preturile scad si cu 40 %. Cu putin noroc si atunci veti avea parte de zapada si de partii numai bune pentru schiat.

Telecabina care pleaca de la hotelul Silva si urca pana Babele constituie si ea atractia statiunii datorita peisajelor si panoramei pe care o puteti admira de la inaltime.

Pentru cei mai indrazneti Busteni le ofera si posibilitatea de a admira frumusetile naturii odata cu strabaterea traseelor: Busteni- Cascada Urlatoare, Busteni- Pichetu Rosu- Cabana Omu, Busteni – Cascada Babele, majoritatea dintre ele fiind accesibile in sezonul rece numai turistilor antrenati.

Acestea fiind spuse speram ca v-am convins ca privelistea de la poalele Bucegilor trebuie neaparat admirata cel putin odata in an. Nu ratati o partida de schi pe cea mai moderna partie din Romania si nici o vizita in inima Bucegilor unde natura isi dovedeste an de an importanta pe care o exercita in viata fiecaruia dintre noi.

«
»

Scrie un comentariu

Hai-Hui prin Romania

Cascada Ciucas
Baile Olanesti, foto: Larisa Balta
Predeal
Muntii Rodnei, foto: Sergiu Negrea

Ultimele locuri adaugate

Reduceri Turism

Hai sa promovam Romania impreuna, PROPUNE UN LOC deosebit!