Despre noi | Echipa | Contact | Blog
Statiunea Mamaia, prag de nisip in Sud Estul Tarii

Statiunea Mamaia, prag de nisip in Sud Estul Tarii

Din: Dobrogea, Judetul Constanta, Statiuni Litoral

Daca iarna te-a facut sa simti lipsa zilelor de vara cand soarele parea ca domneste peste intregul cer, iti dam o veste buna. Vara si-a facut bagajele si tocmai se indreapta catre tara noastra. Cu totii stim ca atunci cand ne vine in gand anotimpul cald, marea si plaja sunt cele mai frecvente imagini care ne trec prin minte. Avem si de ce, nu de alta, dar cu pasi repezi se apropie si vacanta de vara, iar noi, cu mic cu mare, alergam sa prindem un loc pe litoralul romanesc.

Despre Statiunea Mamaia

Statiunea Mamaia – pragul de nisip, cum il numesc unii, ce desparte Marea Neagra de apa dulce a lacului Siutghiol. Cu o plaja unica, lata de peste 250 m si lunga de 8 km, statiunea a fost inaugurata in anul 1906 si la foarte scurt timp a devenit cea mai cautata locatie a litoralului romanesc. Renumele si faima dobandita odinioara domnesc si astazi astfel incat, Mamaia este fara doar si poate cea mai luxoasa si totodata scumpa statiune de vara din Romania.

Pentru cei interesati de petrecerea unui sejur de relaxare in zona avem cateva mici curiozitati pe care cu siguranta nu le stiati. Mamaia nu este o localitate in sine ci doar un cartier al Constantei cu un numar foarte mic de locuitori permanenti, sub 50 mai exact, cartier care odata cu venirea verii se suprapouleaza. Primele constructii  din amplasamentul actual al statiunii au fost de fapt niste casute de lemn impartite in doua pavilioane ce continuau cu o punte catre mare. Aceste constructii au reprezentat centrul activitatilor turistice pana in 1920 cand au fost mistuite de un puternic incendiu.

Stiati ca faima statiunii Mamaia se datoreaza si faptului ca, odata cu incheierea Primului Razboi Mondial, Mamaia devine resedinta de vara a familiei regale? Dovada acestui fapt o constituie actualul Club Castel. Ulterior sunt construite cazinoul si primul hotel care de fapt era o vila. Abia in 1936 sunt construite hoteluri in adevaratul sens al cuvantului pentru ca in perioada comunista dezvoltarea sa capete noi dimensiuni, fara planuri urbanistice, pentru suplimentarea valurilor de turisti atrasi de soare si plaja.

La Mamaia apa marii are o salinitate scazuta, fundul apei fiind nisipos si lipsit in totalitate de pietre. Clima este blanda, cu umiditate scazuta si presiune atmosferica foarte ridicata. Din punct de vedere al climatului, statiunea se caracterizeaza prin briza de noapte care bate dinspre tarm neaducand aer uscat si praf.

Atunci cand vine vorba de distractie putem spune ca statiunea Mamaia se claseaza in fruntea clasamentului. Fara doar si poate este cea mai dezvoltata si mai luxoasa statiune a litoralului romanesc. Principalele atractii turistice sunt reprezentate de parcul de distractii Aqua Magic, Telegondola si Satul de Vacanta. Odata ajunsi aici va puteti delecta si cu Radio Vacanta, postul de radio al statiunii ce emite an de an, din mai pana in octombrie, in toate statiunile de pe litoral. Pentru turistii straini Radio Vacanta transmite in 5 limbi (romana, franceza, engleza, germana si rusa). Tot la capitolul muzica trebuie neaparat sa amintim de Festivalul muzicii usoare care se desfasoara an de an la Mamaia. Aflati in vacanta in perioada respectiva nu ezitati sa fiti spectatori la un adevarat recital de muzica de calitate care de-a lungul timpului a lansat nume sonore ale muzicii romanesti.

Obiective importante in Statiunea Mamaia

Si pentru ca in concediu sau vacanta cauti relaxare si distractie, iti detaliem cate putin din ce poti face in Mamaia. Daca iubesti traditia si bucataria romaneasca, Satul de Vacanta te va incanta. Un loc pitoresc ce gazduieste 31 de restaurante, decorate in stil rustic avand spcificul culinar al zonei pe care il reprezinta. Tot aici veti gasi, pe langa mancaruri gustoase, suveniruri realizate special pentru cei dragi care va asteapta acasa. Lucrate manual, din scoici, suvenirurile sunt la mare cautare printre turistii sositi in statiune.

Aqua Magic un superb parc de agrement isi astepata zilnic vizitatorii care se vor distra de minune dandu-se pe topoganele cu apa, balacindu-se in piscine sau incercand senzatii noi in locurile special amenajate pentru caderi in apa. Si papilele dumneavoastra gustative se vor delecta cu diverse preparate culinare gasite in restaurantele si fast-food-urile din zona. La sfarsitul zilei nu uitati sa treceti si pe la tarabele cu suveniruri de unde puteti achizitiona cate un mic cadou pentru cei dragi.

Si pentru ca distractia sa fie maxima nu puteti rata plimbarea cu telegondola, un teleferic inaugurat in 2004 ce face legatura intre Hotel Perla si Cazino pe o distanta de 2,2 km. Deplasarea se face la o inaltime de 50 m cu o viteza de 5 m/sec astfel incat intreaga distanta este parcursa in doar 7 minute.

In ceea ce priveste conditiile si ofertele de cazare in Mamaia, statiunea are capacitatea de a caza circa 20.000 de turisti simultan in unitati moderne, renovate sau nou construite. Hoteluri de pana la 5 stele va asteapta an de an cu servicii de calitate, iar daca acestea nu sunt pe gustul dumneavoastra zecile de pensiuni sunt pregatite si ele pentru intampinarea turistilor. Preturile de cazare sunt similare cu cele din anii precedenti, perioada pe care o alegeti pentru a vizita Mamaia fiind si ea extrem de importanta. Cele mai ridicate preturi sunt practicate in iulie – august, fiind cele mai aglomerate luni de peste an.

Bine de stiut daca ajungi la Mamaia

La capitolul transport la Mamaia ajungi fie pe autostrada cu masina fie cu trenul. Daca alegeti a doua varianta trebuie sa stiti ca din gara Constanta exisa variate de transport care va pot duce pana in Mamaia.

Cu toate aceste informatii cunoscute nu va ramane decat sa planificati din timp vacanta de vara pentru ca, atat voi, cat si cei dragi sa aveti parte de un sejur revigorant si plin de distractie, unde altundeva decat pe plaja din Mamaia.

«
»


Posibilitati de cazare in zona



Scrie un comentariu

Hai-Hui prin Romania

Castelul Bran - Castelul lui Dracula
Statiunea Costinesti
Lacul Vulturilor, Lacul Fara Fund
Piata Sfatului din Brasov
Pestera Ghetarul de la Focul Viu - Foto: Florin Muresan

Ultimele locuri adaugate

Reduceri Turism

Vezi Harta celor mai frumoase obiective turistice din Romania!