Despre noi | Echipa | Contact | Blog
Statiunea Montana Ranca

Statiunea Montana Ranca

Din: Judetul Gorj, Oltenia, Statiuni Montane

Statiunea Montana Ranca sta de veghe la capatul celui mai inalt drum de la noi din tara, Transalpina. Situata la altitudinea de 1650 m, statinea ofera turstilor ocazia ca acestia sa se relaxeze vara departe de caldura oraselor aglomerate; iarna, statiunea se trasforma intr-o reala statiune turistica de iarna, cu patru partii de ski, incarcate de zapada.

Despre Ranca

Statiunea Ranca este parte a Muntilor Parang si se situeaza pe versantul sudic  al acestuia si ofera turistilor sansa de a se bucura de frumusetile zonei atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna. Vara, statiunea este punct de plecare pentru numeroase trasee turistice cu grad de dificultate diferit, dar pline de atractii si monumente ale naturii.

Principalele Trasee Turistice de la Ranca

 • Cabana Ranca-> Novaci ->Valea Gilortului; traseul tine drumurile forestiere din Valea Gilortului si poate fi strabatul in 7-8 ore.
 • Cabana Ranca -> Novaci -> Muntele Cerbu; traseu marcat in triunghi rosu si poate fi parcurs in 4-5 ore
 • Baia de Fier -> Cabana Pestera Muierii; traseu pe sosea modernizata care poate fi strabatut in cca 30-45 minut.
 • Cimpa -> Cabana Voievodu; traseu marcat in triunghi rosu pe sosea forestiera care poate fi parcurs in 2-2.5 ore.
 • Cabana Ranca -> Muntele Urdele -> Valea Iezerul -> Cabana Obarsia Lotrului; traseu marcat in triunghi rosu, banda rosie si triunghi rosu si poate fi strabatut in 6,5-7,5 ore.
 • Cabana Voievodu -> Poiana Muierii -> Cabana Obarsia Lotrului; traseu marcat in triunghi rosu care poate fi parcurs in 6-7 ore.
 • Cabana Obarsia Lotrului -> Groapa Seaca  ->Varful Capra -> Poiana Muierii -> Cabana Voievodul; traseul merge pe sosea, urmat de poteca nemarcata si se intersecteaza cu marcajul in triunghi rosu si poate fi strabatut in 9-10 ore.
 •  Cabana Ranca -> Lacul Calcescu -> Piatra Taiata -> Varful Mohorul -> Muntele Papusa; traseu marcat in banda rosie, triunghi rosu, sosea si care poate fi parcurs in 6-7 ore.
 • Cabana Ranca -> Varful Papusa -> Curmatura Oltetului; traseu marcat in triunghi rosu, sosea, poteca nemarcata si care poate fi strabatut in 4,5-5,5 ore.
Alte obiective turistice sunt: Lacul Glaciar Rosiile, Lacul Glaciar Calcescu, Lacul Glaciar Mija, Vf. Parangul Mare, Vf. Setea Mare, Lacul de acumulare Vidra, Manastirea Polovragi sau Manastirea Crasna.
Pe timp de iarna, Ranca devine punct de interes pentru impatimitii sporturilor albe. Statiunea are 5 partii de ski, 4 cu grad de dificutate mic si una cu grad de dificultate mediu; partiile se afla pe Muntele Cornescu. Partia M1 pentru incepatori este dotata si cu nocturna, teleschi si babyschi, in vreme ce partille M2, M3 si M4 sunt dotate doar cu teleschi (lungime: 610 m). Cea mai lunga partie are 710 m, are dificultate mica si are doar teleschi; in statiune se gasesc si puncte de inchiriere echipament de iarna: schiuri sau placi de snowboard. De retinut ca iarna accesul in statiune si implicit pe Transalpina, se face doar din Novaci si doar cu masini echipate corespunzator de iarna (lanturi).

Bine de stiut ca sa ajungi aici

Statiunea Ranca se afla la 62 km distanta de Targu Jiu; accesul catre statiune se face cu cu orice masina. Distanta de parcurs din Bucuresti este de 291 km, de la Arad 342 km si din Sibiu 190 km.
Posibilitatile de cazare in statiune sunt multiple, atat la cort cat si la pensiune sau hotel; marea majoritatea a unitatilor de cazare au si posibilitatea de a servi masa; tot in statiune se pot gasi si cateva magazine pentru aprovizionare. Datorita altitudinii mari la care este situata statiunea, turistii care vor sa petreaca noaptea aici trebuie sa isi ia haine groase, adaptate anotimpului in care merg la Ranca; chiar si vara temperatura coboara sub 10-12 grade.
«
»


Posibilitati de cazare in zona2 Comentarii to “Statiunea Montana Ranca”

 1. cosmin says:

  Foarte frumos,peisaje mirifice am fost anul acesta pe 8 iulie si voi mai merge sigur in vacante mi-a placut mult.

 2. Grig says:

  Foarte frumoase locuri, pacat ca-s locuite. Locuite de oameni care nu stiu sa faca turism. Sfat: NU mancati in Ranca.

Scrie un comentariu

Hai-Hui prin Romania

Statiunea Azuga
Palatul Bánffy - Muzeul National de Arta al Transilvaniei
Lacul Rosu
Manastirea Horezu, foto: veronique-photos.blogspot.ro

Ultimele locuri adaugate

Reduceri Turism

Ajuta-ne sa fim mai buni, PROPUNE UN OBIECTIV TURISTIC deosebit!