Despre noi | Echipa | Contact | Blog
Statiunea Costinesti

Statiunea Costinesti

Din: Dobrogea, Judetul Constanta, Statiuni Litoral

Avand ca simbol Obeliscul si Epava navei Evanghelia, statiunea tineretului isi intampina oaspetii de fiecare data cu o atmosfera vesela, calda si care imbie la distractie. Datorita orientarii catre est, zilele de plaja par aici interminabile, turistii avand posibilitatea de a se bucura de soare pe toata durata zilei.

Despre Costinesti

Statiunea se regaseste ca prelungire a satului Costinesti, la doar 31 de km la sud de Constanta. Din punct de vedere geografic, se invecineaza la Nord cu Tuzla,  fata de care se afla la distanta de 7 km si cu statiunea Olimp, la  o distanta de 5 km. Desi ani la rand a fost recunoscuta drept o statiunea saracacioasa, destinata tineretului din prisma faptului ca acestia aveau buget redus pentru vacanta, statiunea cunoaste o bogata dezvoltare in privinta locurilor de cazare; astfel, au aparut numeroase vile si pensiuni care, in zilele de vara primesc zeci de turisti dornici de distractie.

Din punct de vedere istoric, zona in care statiunea a cunoscut dezvoltare este una bogata. Astfel aici exista dovezi ca tinutul a fost locuit inca din prima epoca a fierului, continuand dupa cu perioada coloniilor grecesti, a ocuparii romane, mai tarziu cu epoca feudala, pana cand statiunea a fost colonizata si transformata in sat, odata cu sosirea germanilor in aceasta zona. Numele statiunii este dat de generalul Emls Costinescu; fiul lui Mihail Kogalniceanu, Vasile Kogalniceanu a vandut catre Emil Costinescu un teren in apropiere de Marea Neagra. In aceasta zona s-au asezat ulterior coloniile germane.In timp, mosia a trecut in proprietatea celor care locuiau zona atunci, sub forma de arenda; astfel, dupa 20 de ani de folosinta a terenului de 5000 mp, fiecare familie primea terenul in proprietatea lor. Dar, odata cu terminarea Primului Razboi Mondial, cele mai multe familii germane s-au retras in Germania, satul fiind populat de romanii care s-au stabilit aici dupa ce au parasit Cadrilaterul, zona care a fost restituita Bulgariei.

Baza statiunii a fost pusa in anul 1949, cand la Lacul Costinesti s-a amenajat o prima tabara pentru elevi.

Plaja statiunii are 1 km si este orientata catre E, pe directia unui curent marin de coasta, curent care favorizeaza depunerile de nisip. Latimea maxima a plajei este atinsa in zona Obeliscului si in perioada verii este extrem de aglomerata. Fiind situata intr-o zona favorizata, plaja este benefica tratamentelor pentru talasoterapie, aerosoli, helioterapie dar si celor care doresc ca desfasoare activitati sportive si sa practice yoga.

Clima predominanta aici este una de litoral maritim, cu veri calduroase cand temperatura sare in luna iulie de 27 grade si soarele straluceste intre 10-12 ore pe zi si ierni fara ger si viscol, cand rareori temperatura scade sub 0 grade Celsius.

Cazare si masa in Costinesti

In Costinesti, ofertele de cazare si masa nu sunt atat de numeroase in comparatie cu alte destinatii la mare. Daca e sa facem comparatie cu oferte turcia, putem spune sa oferta este foarte saracacioasa, dar statiunea este perfecta pentru tinerii care innopteaza aici in zilele de vara in care distractia nu inceteaza. Cazarea se gaseste la tarife mici, in hoteluri de 2 si 3 stele. Cel mai cunoscut hotel este Hotel Forum care are priveliste spre mare, sau o destinatie de lux pentru Costinesti, Complex Vox Maris. Pentru tinerii care vor sa se distreze la buget redus, exista spatii de cazare moderne si servicii ieftine, unde acestia pot opta pentru cazare cu mai multe paturi in camera.

Masa se poate lua in toata statiunea, la vilele particularilor care ofera cazare, fastfood-uri sau restaurante.  Pe timp de vara, o serie de terase si pizzerii sunt deschise pentru o perioada de cca 4-5 luni, pe durata sezonului.

Bine de stiut daca vrei sa ajungi aici

Orice drum duce la lioralul Marii Negre pe timp de vara; cu masina, din Bucuresti exista doua posibilitati.

– Una dintre ele are ca traseu Autostrada Soarelui pe la Fetesti si celalt trece pe la Urziceni, Slobozia, Tandarei pe E60, Fetesti, Constanta si dupa Costinesti pe 22C.

– Un alt traseu de urmat este de la Urziceni pe E60, trecand prin Slobozia, Constanta cu destinatia Costinesti.

«
»


Posibilitati de cazare in zona



Scrie un comentariu

Hai-Hui prin Romania

Busteni - Orasul Statiune
Statiunea Baile Tusnad
Castrul Roman Porolissum
Curtea de Arges, fosta capitala a Munteniei
Cascada Cailor
Muntii Rodnei, foto: Sergiu Negrea

Ultimele locuri adaugate

Reduceri Turism

Vrei sa te alaturi echipei noastre? SCRIE-NE DESPRE TINE AICI!