Despre noi | Echipa | Contact | Blog

Unde mergem anul asta de 1 Mai?

Imediat ce o sa treaca si a treia zi de Paste tinerii de pretutindeni incep sa isi faca planuri de distractie pentru 1 Mai. Desi cea mai mare parte a acestora si-au facut planuri inca de luna trecuta, sunt si destul de multi cei intarziati care nu s-au gandit pana acum la aceasta mini vacanta. In ultimul timp, destul de multe persoane au optat sa isi petreaca vacanta de 1 Mai Muncitoresc inafara tarii, litoralul romanesc sau statiunile montane fiind o alternativa a celor cu adevarat indragostiti de tara lor.

Printre cele mai cautate statiuni de la malul Marii Negre, atat pentru vacanta de 1 mai cat si pentru vacanta de vara se afla Eforie Nord, Mamaia si Costinesti, statiunea tinerilor. Cele trei statiuni intrunesc criteriile de baza pentru o vacanta perfecta, indiferent de bugetul alocat de fiecare in parte.

Statiunea Eforie Nord se afla pe malul Marii Negre, si se invecineaza cu Lacul Techirghiol. Aceasta este renumita pentru proprietatile sale curative datorate elementelir naturale de aici: apa marina, namolul sapropelic care se regaseste din belsug in lacul Techirghiol, apa sarata si bioclimatul marin care se regaseste aici si este foarte bogat in aerosoli. Daca vreti sa va cazati la hoteluri in Eforie Nord, e bine sa stiti ca indiferent de ceea ce va doriti, cu siguranta o sa gasiti o locatie potrivita stilului dumneavoastra. Familistii convinsi pot gasi unitati de cazare cu locuri de joaca amenajate pentru copii, in vreme ce culpurile au la dispozitie unitati de cazare speciale in care pot regasi liniste si intimitate. Pe langa asta, aici regasiti Institutului de Balneofizioterapie si Recuperare MedicalaSanatoriul Balnear Efosan (Grand) si baza de tratament Ana Aslan Helth SPA. Cele 3 cetre de tratament si intretinere sunt deschise pe toata perioada anului; in plus, unitatile sunt incalizte pe timp de vara putand deservi turistii veniti din tara sau din strainate pentru tratarea afectiunilor reumatice, ginecologice, dermatologice sau de natura locomotorie.

Restaurantele din statiune au atat specific traditional cat si interational; de cele mai multe ori, fiecare hotel are restaurant propriu cu o capacitate mare, restaurant care se inchide odata cu terminarea sezonului. Insa, exista si restaurante deschise pe toata perioada anului pentru localnici sau turistii rataciti.

Mamaia, este cea mai mare si cea mai veche statiune de la mare; in ultimii ani Mamaia a devenit statiunea preferata de tinerii si familiile cu bani, aici fiind locul de intalnire al masinilor de lux in fiecare vara. Palmierii, telegondola sau terenul de minigolf sunt doar cateva dintre modalitatile de recreere de care turistii de pot bucara odata cazati aici. Cu toate astea, aici gasiti pensiuni, vile si hoteluri la un buget acceptabil pentru mai toata lumea. In plin sezon ai o gama foarte mare de oferte de cazare in Mamaia, atat la particulari cat si la hoteluri. Pretul pe noapte la un hotel se ridica la cateva sute de ron, in functie de locatia hotelului, tipul camerei si numarul de stele. In schimb, la particulari in vile si pensiuni o camera dubla matriomoniala poate fi gasita si la 100 de ron. Aici ai avantajul ca poti sa iti gatesti singur micul dejun sau o gustare inainte de plaja.

Cum te poti distra de 1 Mai in Mamaia? Seara, ai la dispozitie cluburi pentru toate gusturile, terase in aer liber sau chiar pe plaja dar si baruri acoperite. Lacul Siutghiol este in imediata apropiere si aici se pot practica sporturi de apa, cum ar fi schiul nautic; insula Ovidiu este o insula calcaroasa care adaposteste un restaurant. Asadar, daca sunteti la plimbare pe lac puteti servi masa intr-o locatie inedita sau in toata statiunea la restaurante cu specific traditional si international, dar de departe cel mai cunoscut loc este Satul de Vacanta cu specific traditional din toata tara.

Costinesti, este de departe statiunea care a cucerit tinerii din toata tara. Aceasta dateaza inca din anul 1949, cand aici a poposit pentru prima data o tabara de elevi. Preturi mici la cazare, preturi mici la distractie, fac  deopotriva deliciul unei vacante in grup cu prietenii. Oferta de cazare aici este mai mica, facand comparatie cu celelalte statiuni de la malul MArii Negre insa nici una nu concureaza la preturi; daca in materie de  hoteluri statiunea este deficitara, nu acelasi lucru poate fi spus despre vile si pensiuni. Gasesti cazare in statiunea Costinesti in conditii excelente mai degraba la particulari, in vile sau pensiuni.

 

«
»

Scrie un comentariu

Hai-Hui prin Romania

Manastirea Neamt, foto: Dan Calancea
Vatra Dornei, foto: Andrei Brasovean
Lacul Sfanta Ana
Cazanele Dunarii, foto: Cristea Viorica
Culele de la Maldaresti, foto: watcher.ro
Vulcanii Noroiosi - Buzau

Ultimele locuri adaugate

Reduceri Turism

Tara, Tara, vrem ostasi! Alatura-te echipei Turist De Romania!